miercuri, 17 iunie 2009

Ideea Europeană vă invită la Salonul Cărţii Bookfest 17-21 iunie 2009, Complexul Expoziţional Romexpo, Pavilion 17, stand 24, Bucureşti

Program de vizitare:
17, 18, 20 iunie - între orele 10:00 şi 20:00
19 iunie - între orele 10:00 şi 22:00
21 iunie - între orele 10:00 şi 18:00.

EVENIMENTE Sedinte de autografe la standul Ideea Europeana:

Vineri, 19 iunie Ora 15,00
Ideea Europeana – Anul Nicolae Breban
Nicolae Breban, Puterea nevazuta, Vinovati fara vina
Rainer Maria Rilke, Elegii duineze in traducerea lui Nicolae Breban
Cartea contine CD. Lectura: Aura Christi – Nicolae Breban

Ora 16,00 Bogdan Mihai Dascalu, Era maritata si se plictisea
Rainer Maria Rilke, Insemnarile lui Malte Laurids Brigge
Traducere de Bogdan Mihai Dascalu si Crisu Dascalu
„Publicat in 1910, romanul lui Rilke constituie un varf indiscutabil. Starile sunt, aici, pretutindeni, descrise exact, incet, viu, ravasitor de viu; da, ritmurile curg, treptat-treptat, schimbandu-si respiratia, si oferind, de la un rand la altul, surpriza; ineditul, neobisnuitul, exceptionalul fiind cadrul firesc al acestui roman atipic, tensionat, printre obiceiurile casei figurand - daca admitem ca un text epic poate fi aidoma unei case, aidoma unei cetati, aidoma unui continent sau planete abia descoperite - imprevizibilul, si inca o data: imprevizibilul."
Aura Christi

Ora 17,00: LANSARE Mihail Galatanu, French Cancan
Editura EuroPress Group şi autorul cărţii French Cancan - Mihail Gălăţanu lansează un volum intitulat FRENCH CANCAN, de fapt o operă de ficţiune biografică, un roman tip jurnal fantazat & fantezist, care va fi prezentat de Dan-Silviu Boerescu, critic literar, Aura Christi şi Nicolae Breban, editorii săi şi scriitori de o indiscutabilă notorietate. Lansarea se va întîmpla la tîrgul de carte, Anul Domnului 2009, luna iunie, ziua 19, vineri, orele 19:00. Va mai fi, de altfel, un important invitat-surpriză, pe care autorul nu vrea, deocamdată să-l divulge: dar o va face, cu siguranţă, la momentul potrivit.

Romanul conţine, sub forma unui jurnal parizian, experienţele şi aventurile de la Paris, în „rol” de bursier al Guvernului francez, şi, mai tîrziu, al Comunităţii Europene, unde am absolvit Relaţii Internaţionale (cu o diplomă de şcoală postuniversitară). Cum am ajuns acolo, viaţa de hoinar, bursele, iubitele, mai mult (sau mai puţin) platonice/imaginare. Cum era percepută acolo România, cum se făceau cărţile pentru admiterea ţării noastre în Comunitatea/Uniunea Europeană. Prietenii mei cei mai buni de acolo, între care un „exotic”, sud-coreanul Koon, dorul /tînjirea după casă, Muzeul Literaturii, Galaţi, terasele de pe malul Dunării. Cum „furam” noaptea cărţile de la Librăriile Shakespeare & comp. Despre cum am trăit la Paris.
Mihail Gălăţanu


Sambata, 20 iunie Ora 14,00
Ion Ianosi, Autori si opere
"Ianosi este un om pentru care problema morala exista, iar faptul acesta il asaza intr-o postura extrem de fecunda si de necesara, de mediator. Intr-o lume care devine tot mai conflictuala, uneori in mod stupid, cu totul superficial si aberant. Ion Ianosi cred ca ne da o lectie de economie de conflict. Vad in aceasta lectie si in persoana lui un model de seninatate, de sinceritate intelectuala, de europenitate." (Mircea Martin)

Ora 15,00
Colectia 100 Capodopere
Marina Tvetaieva
„Marina Tvetaieva se distinge printr-o scriitura accentuat personala, nu numai in poezie, dar si in proza. [...] Excesivul e aici o supralicitare a daruirii, o hipertrofie a atasamentului. Tvetaieva smulge arta din stramtorarile ei, ale Tvetaievei si ale artei. E ca o hiperbola a omului, ca o dovada a demnitatii recastigate: prin arta subumanul trece in sublim. Crezand in arta, Tvetaieva crede in umanitate, in sansa nemuririi ei palpabile. Dar transgresarea mortii ea o stoarce din vecinatatea mortii; dintr-o viata neincetat periclitata de absolutismele ei. Viata nu e traita pe masura artei, s-o obligam la nemasurare! - ar putea fi deviza ei, ultimul ei mesaj.” (Ion Ianosi)

Ora 16,00 Jurnale de tinerete de Rainer Maria Rilke
Invitati : Nicolae Breban, Bogdan Mihai Dascalu si Aura Christi
Prin acest volum, se continua publicarea jurnalelor lui Rainer Maria Rilke, redactate in tineretea lui. Jurnalul florentin este cea mai timpurie insemnare autobiografica a poetului, prilejuita de un voiaj in orasul lui Dante, asternuta pe hartie la putin dupa 20 de ani. Valoarea lui nu consta doar in impresiile, starile sufletesti ori trairile autorului, ci si in faptul ca el dezvaluie cateva dintre conceptele fundamentale, pe care se va sprijini intreaga lui creatie ulterioara. El dezvaluie obsesia durabila a autorului cu privire la destinul sau artistic: "Deseori ma cuprinde o imensa nostalgie dupa mine insumi. Stiu prea bine, drumul e inca lung." Nu lipsesc, desigur, reflectiile despre arta, vazute ca un modus vivendi: "Arta este un mijloc al indivizilor, al insiguratilor de a se implini pe sine".
Promotii la Bookfest reduceri intre 25-40%

Va multumim ca ati fost si sunteti alaturi de noi. CITIM IMPREUNA, caci numai astfel ne vom cunoaste pe noi insine si, odata cu noi, lumea prin care trecem.

Comenzi:
online: www.ideeaeuropeana.ro
e-mail: office@ideeaeuropeana.ro
telefon: (021) 212.56.92; fax: (021) 310.66.18


Editura IDEEA EUROPEANA
Piata Amzei nr. 13, sector 1, 014780 Bucuresti
email: office@ideeaeuropeana.ro
email: fcideeaeuropeana@yahoo.com
Telefon/fax: 4021-212.56.92 ; 4021-310.66.18
http://www.ideeaeuropeana.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu