luni, 6 decembrie 2010

Psihologie sociala, de Serge Moscovici, colectia Dicţionare & Enciclopedii

Psihologie sociala, de Serge Moscovici, colectia Dicţionare & Enciclopedii: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"

Invierea de Lev Tolstoi

Invierea
Autor: Lev Tolstoi

http://www.ideeaeuropeana.ro/invierea-p-185.html

Colecţie: 100 Capodopere
Domeniu: Beletristică

ISBN: 978-606-594-047-5

Număr de pagini: 460

An apariţie: 2010

Format: 13x20 cm

„Această lucrare este o minunată operă de artă. Lucrul cel mai puţin interesant îl constituie ceea ce se spune despre relaţiile dintre Nehliudov şi Katiuşa, iar lucrul cel mai interesant îl reprezintă părinţii, generalii, mătuşile, ţăranii, deţinuţii, temnicerii. Scena de la generalul comandant al fortăreţei Sf. Petru şi Pavel, cel care se ocupa cu spiritismul, am citit-o copleşit de emoţie – atât e de izbutită! Dar madame Korceaghina imobilizată în fotoliu, dar mujicul, bărbatului Feodosiei! Acest mujic îşi iubeşte nevasta şi spune despre ea că-i „muiere aprigă”. Aprigă e şi pana lui Tolstoi. Lucrarea însă nu are un final, căci încheierea ei nu poate fi numită final. Să scrii, să scrii, iar apoi să iei şi să pui totul în seama unui text din evanghelie – e din cale afară de teologic.”

Anton P. Cehov

„Am început să mă gândesc ce bine ar fi să scriu un roman de longue haleine, în lumina concepţiilor mele de astăzi. M-am gândit că aş putea să întrunesc în el toate planurile mele, de a căror neîndeplinire îmi pare rău.”

„Sunt cu totul absorbit de Învierea. Am impresia că n-o să iasă prost.” „Sub picioare pământul tare, îngheţat, împrejur copacii uriaşi, deasupra capului cerul mohorât, îmi simt corpul, simt durerea de cap, sunt preocupat de gândurile despre Învierea şi, în acelaşi timp, ştiu, simt cu întreaga fiinţă, că pământul tare şi îngheţat, şi copacii, şi cerul, şi trupul meu, şi gândurile mele, sunt toate doar produsele celor cinci simţuri ale mele, închipuirea mea – o lume construită de mine, pentru că partea mea de lume e aşa cum este.”

Traducere de Vasile Leviţchi.

cu referire la: Facebook (9) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Michael Foucault. Nelinistile istoriei de Mathieu Potte-Bonneville

Michael Foucault. Nelinistile istoriei
de Mathieu Potte-Bonneville

http://www.ideeaeuropeana.ro/michael-foucault-nelinistile-istoriei-p-189.html

Avansând prin bifurcaţii şi rupturi, gândirea lui Foucault îşi reînnoieşte fără încetare metodele (arheologie, genealogie) şi conceptele (episteme, dispozitive, problematizări). Sub această linie întreruptă se poate citi unitatea, nu a unui sistem, ci a unei preocupări: articularea dintre analiza „pozitivă” a normelor istorice şi reperarea crizelor acestora; despărţirea de orice referinţă a subiectului constituant, dar şi reinstalarea unui interstiţiu al „sinelui”, în care devine posibilă o altfel de gândire.

Această carte propune studiul a două momente precise ale operei: descrierea, în Istoria nebuniei, a naşterii ospiciului; examenul „subiectivării” la vechii greci, în Practicarea plăcerilor. Este vizibilă intervenirea unei noi figuri a criticii: critica fără aplomb care, în loc să apeleze la raţiune şi principii, permite falii singulare, deschise în jocul cunoaşterii şi al puterii. Prin această poziţie expusă şi precară, din care fiecare carte îşi extrage puterea proprie de intervenţie, „morala disconfortului”, gândirea lui Foucault este şi o politică a incertitudinii.

Doctor în filosofie, Mathieu Potte-Boneville este profesor la liceul Jean Jaurès (Montreuil-sous-Bois) şi membru al colectivului de redacţie de la revista Vacarme.

cu referire la: Facebook (9) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Istoriile sfintilor si rolul lor in formarea Occidentului Autor: Aviad Kleinberg

Istoriile sfintilor si rolul lor in formarea Occidentului de Aviad Kleinberg

http://www.ideeaeuropeana.ro/istoriile-sfintilor-si-rolul-lor-in-formarea-occidentului-p-192.html

Componentă a creştinismului şi a culturii europene, cultul sfinţilor îşi datorează amploarea şi perenitatea povestirilor, orale sau scrise, despre vieţile acestora, povestiri care au început să apară în bazinul mediteranean în secolul al II-lea. Lucrarea lui Aviad Kleinberg îşi propune să prezinte o istorie a acestor istorii şi, în acelaşi timp, o analiză a elaborarii şi a rolului lor în societatea creştină, în perioada Antichităţii târzii şi până la sfârşitul Evului Mediu. Aceste istorii sunt produsul unor forţe diverse şi, adesea, în conflict: concepţiile autorităţilor ecleziastice, care încearcă să impună un canon de credinţă şi disciplină valabil pentru toţi, credinţa populară, imaginaţia şi viziunea estetică a autorilor. Apariţia şi integrarea în cultură a acestor istorii sunt inseparabile de un proces social complex. În ele găsim forţa religioasă creatoare a comunităţilor, care se exprimă instaurând o altfel de viziune a lumii, care este adesea în contradicţie cu cea a Bisericii.

Aviad Kleinberg, istoric israelian al religiilor, evreu laic, s-a născut în anul 1958. Părinţii săi au trăit persecuţiile antisemitismului în Polonia şi au supravieţuit Holocaustului. Şi-a petrecut copilăria la Beer-Sheva, unde „nu exista nici un semn al prezenţei creştine”. Studiile de istorie medievală, pe care le-a urmat la Tel-Aviv, l-au făcut să dea o atenţie deosebită creştinismului, fără a cărui cunoaştere „era imposibil de înţeles cultura occidentală”. La vremea respectivă, în anii 1980, „creştinismul era încă un domeniu tabu în Israel”. Avid de cunoaştere, a plecat la Institutul pontifical biblic din Torino, unde a studiat latina, teologia şi dreptul canonic. În prezent, Aviad Kleinberg este profesor de istoria religiilor la Universitatea din Tel-Aviv, iar cursurile sale atrag sute de studenţi.

cu referire la: Facebook (9) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Acces 2007 - Aplicatii economice, de Mihaela Muresan, colectia Practic

Acces 2007 - Aplicatii economice

Domeniu: Informatică, ISBN: 978-606-594-075-8,

Lucrarea Access 2007- Aplicaţii economice propuse şi rezolvate reprezintă un ghid adresat profesioniştilor din domeniul economic pentru a deprinde operarea în mediul MS Access 2007 şi pentru a putea utiliza funcţiile acestui sistem de gestiune a bazelor de date în scopul rezolvării rapide a unor probleme curente.

Acest ghid practic reprezintă un instrument util în managementul informaţional şi în formarea competenţelor necesare specialiştilor care evoluează pe o piaţă a muncii deschisă, dar în condiţii concurenţiale sporite. Pe lângă cadrul practic de operare eficientă în acest program, propunerea şi rezolvarea unor aplicaţii economice oferă posibilitatea aplicării cunoştinţelor dobândite, dar şi posibilitatea de a gândi modul de realizare a unei aplicaţii economice, pornind de la cerinţele curente. Creşterea treptată a gradului de dificultate a aplicaţiilor prezentate oferă provocări, dar şi satisfacţii celor care încearcă să dezvolte aplicaţiile propuse.

A rezultat astfel o lucrare închegată care îşi urmăreşte consecvent scopul, şi anume de a oferi o iniţiere în mediul MS Access 2007 şi o perspectivă aplicativă a cunoştinţelor din domeniul bazelor de date articulate pe un specific economic.

Principalele valenţe ale acestei lucrări constau în construirea abilă a unei duble dimensiuni, respectiv informatice şi economice, subliniind faptul că instrumentarul oferit de tehnologiile informaţiei şi comunicaţiei trebuie eficient utilizat în realizarea de aplicaţii conforme cu cerinţele utilizatorilor.

Deşi are un caracter preponderent didactic, ghidul practic se adresează nu numai studenţilor care doresc să-şi dezvolte abilităţi practice de lucru în MS Access, ci şi practicienilor care vor să utilizeze acest sistem de gestiune a bazelor de date în rezolvarea problemelor lor curente. Prin modul de tratare, lucrarea poate fi folosită şi de către cei care se instruiesc ca şi autodidacţi. Mihaela Mureşan, Elena Ilie.

http://www.ideeaeuropeana.ro/acces-2007-aplicatii-economice-p-193.html

cu referire la:

"Acces 2007 - Aplicatii economice: 978-606-594-075-8, de Mihaela Muresan, colecţia Practic, domeniul Informatică. P"
- Facebook (1) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Acces 2007 - Aplicatii economice, de Mihaela Muresan, colectia Practic

Acces 2007 - Aplicatii economice, de Mihaela Muresan, colectia Practic: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"

La limita extrema, de Mihail Artibasev, colectia 100 Capodopere

La limita extrema, de Mihail Artibasev, colectia 100 Capodopere: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"

Destine ale reginelor frumusetii de Vasile Dumitru Fulger


Destine ale reginelor frumusetii

Autor: Vasile Dumitru Fulger

Colecţie: Jurnal & Corespondenţă & Memorii

Domeniu: Beletristică

ISBN: 978-973-1925-07-3

Număr de pagini: 240

An apariţie: 2010

Format: 11x18 cm

■ Pamella Singh – Miss India 1982… spioană de pat la NATO ■ Frumoasele Miss, pradă uşoară pentru traficanţii de stupefiante ■ Angela Nichitin – Miss Johannesburg, victimă a traficului de carne vie ■ O Miss pentru soldaţii americani din Irak ■ Miss Diaspora… uneori important potenţial pentru spionaj şi contraspionaj? ■ Momeală pentru pedofili ■ Tita Cristescu, fostă Miss România, ucisă cu cianură de potasiu ■ Concursurile Miss şi reginele alese, motiv de scandal şi crimă? ■ Heather Whitestone – Miss America 1994, sub teroarea unui obsedat ■ Evreica Lise Goldarbeiter – Miss Univers 1929 a supravieţuit nazismului ■ Câteva regine… surpriză ■

■ Zsa Zsa Gabor – Miss Ungaria 1936. Nouă căsătorii şi scandaluri cu duiumul ■ Rosemarie Frankland – Miss Univers 1961, ucisă de singurătate? ■ Imelda Marcos – Miss Leyte şi „Muza Manilei” alături de un dictator ■ Bess Myerson – Miss America 1945, de la politicieni, la mafioţi ■ Plouă cu Miss-uri: Nud, Fund Mare, Jumbo şi mai trăsnite ■ Miss Penitenciar sau… Miss Puşcărie? ■ Zig-zag în lumea concursurilor de frumuseţe şi a concurentelor. Pilule dulci

Fiecare om, evident, are destinul său. Reginele au avut şi au, şi ele, firesc, destinul lor. Cele încoronate şi declarate ca atare datorită frumuseţii lor fizice şi intelectuale sunt, de multe ori, superioare celor născute cu sânge albastru, dar totodată ele sunt expuse şi mai mult unor pericole ce le dau târcoale. Tentaţiile ce apar des şi capcanele ce li se întind fostelor Miss sunt de multe ori „irezistibile”. Din nefericire, unele tinere nu le-au sesizat la timp şi, treptat, uneori fără voia lor, au căzut în plasa unor servicii de spionaj sau a unor reţele mafiote internaţionale, implicate în traficul cu droguri, armament şi fiinţe umane. Altele, însă, au avut un destin şi mai tragic, ajungând după gratii sau devenind ţinta unor asasinate care au făcut vâlvă în presă.

Au fost însă şi „Regine” fericite. Din păcate, puţine şi pentru o perioadă scurtă de timp. Nici în lumea Miss-urilor n-au fost şi nu vor fi două destine la fel.

O carte ce cuprinde un soi de miniromane poliţiste, axate pe soarta, uneori-adeseori, dramatică a reginelor frumuseţii.

Un best-seller.


http://www.ideeaeuropeana.ro/destine-ale-reginelor-frumusetii-p-169.html

Psihologie sociala de Serge Moscovici, Editura Ideea Europeana


Psihologie sociala
Autor: Serge Moscovici
Colecţie: Dicţionare & Enciclopedii
Domeniu: Educaţie, ISBN: 978-606-594-042-0, Număr de pagini: 800,
An apariţie: 2010, Format: 13x20 cm

Un dicţionar-eveniment de psihologie socială, prin care Serge Moscovici, iată, revine acasă, în România.
„Despre Serge Moscovici nu se stie prea mult nici acum în România, tara sa de origine. Când comisarul UE, Pierre Moscovici a întocmit raportul care facilita intrarea României în acest organism, s-a amintit si de tatăl său. (...) Persecutat înainte de 1944, ca evreu, Serge Moscovici devine militant comunist, dar în anii următori, după instaurarea dictaturii comuniste, constată că a făcut o greseală si se refugiază în Occident. (...) De la Paris el a lansat chemarea «viitorul stiintelor se joacă în Est». Prestigiul lui Serge Moscovici în domeniul psiho-sociologiei este imens în lume, conferintele sale sunt programate cu multe luni înainte, are numerosi discipoli. (...) A studiat la Sorbona, s-a implicat în viata literară pariziană, era prieten cu Paul Celan, Isac Chiva s.a. Cu timpul, specializat în pshologie, sociologie, psihanaliză, predă la universităti din SUA (Princeton, Yale, Stanford, New York), din Europa (Geneva, Louvain, Cambridge), este distins cu DHC de către universităti de prestigiu din lume.” (Boris Marian)

Traducere de Anca Verjinsky.

Preţ librărie: 42 RON
Preţ internet: 40,00 RON
Psihologie sociala

Invierea, de Lev Tolstoi, colectia 100 Capodopere

Invierea, de Lev Tolstoi, colectia 100 Capodopere: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"

miercuri, 1 decembrie 2010

Jurnal de Rainer Maria Rilke

Jurnal de Rainer Maria Rilke
Editura Ideea Europeana

Planeta Rilke. Planeta uriaşului Rilke. Totul irumpe înlăuntru cu forţe nebănuite, împlinindu-se sub semnul „noii fiinţe”, al unui început formidabil de puternic, sugestiv, inspirat, în raza presimţirii unei „noi mari străluciri, care dă forţă şi o abundenţă de imagini limbii mele”, aşa încât „mă surprind câteodată cât de mult îmi sunt mie însumi receptiv şi cât de mult învăţ, într-o uimitoare veneraţie, din propriile mele dialoguri. Răsună ceva în adâncul meu, ce vrea să ajungă la oameni, trecând peste aceste pagini, peste dragele mele cântece şi peste toate planurile de viitoare fapte”. Însemnările jubilatorii se transformă, sub ochii noştri, în prelungirea încinselor lecturi de sine, în exces de forţă, deci, într-o iubire atât de plină şi de puternică, încât eliberează numaidecât din grelele lanţuri ale fricii, devenind o laudă fiinţei, o laudă făcută împlinirii şi viului conţinut în exces: „Mă simt de parcă ar trebui să vorbesc acum, în clipe de forţă şi claritate, când din mine vorbeşte mai mult decât eu însumi: sufletul meu. Mă simt de parcă ar trebui să-i convertesc pe toţi cei care ezită şi care se îndoiesc; căci am mai multă putere în mine decât pot reţine în cuvinte şi vreau să o folosesc pentru a elibera oamenii de străina frică, din care eu însumi am venit”.

Aura Christi

Preţ librărie: 34 RON
Preţ internet: 32,00 RON
Jurnal


http://www.ideeaeuropeana.ro/jurnal-p-182.html

cu referire la: Jurnal, de Rainer Maria Rilke, colectia 100 Capodopere (afişaţi pe Google Sidewiki)

Grădini austere (contine CD Audio) de Aura Christi

Grădini austere (contine CD Audio) de Aura Christi
Editura Ideea Europeana

„Mă auzi tu, oare, înstrăinato? Am citit poeziile tale la ceas de seară, pe o terasă, având în faţă colinele Ierusalimului. Eu nu sunt un bun comentator de poezie, cei care au scris despre poezia ta te-au «prins» foarte bine, ai forţă, un simţ rar al tragicului şi antene pentru transcendenţă, fără să cazi (din fericire) în ceea ce se cheamă «poezie religioasă». E un instinct păgân care te fereşte de o excesivă «creştinare» a poeziei chiar şi în Psalmi.” (Leon Volovici - fragment dintr-o scrisoare)

http://www.ideeaeuropeana.ro/gradini-austere-contine-cd-audio-p-183.html

cu referire la: Grădini austere (contine CD Audio), de Aura Christi, colectia Poesis (afişaţi pe Google Sidewiki)

Cum se fabrica o emotie de Alex Stefanescu

Cum se fabrica o emotie de Alex Stefanescu
Editura Ideea Europeana

După apariţia monumentalei (la propriu) Istorii a literaturii române contemporane, 1941-2000, Alex Ştefănescu este omul zilei în critica literară românească. Admirat sau pizmuit de confraţi, invitat şi celebrat cu fast în oraşele de provincie, intervievat de superbe ziariste, Alex Ştefănescu se află mereu în centrul atenţiei, prezenţa sa într-un loc este imposibil să treacă neobservată. Chiar şi cei care îşi propun să îl ignore ajung până la urmă să îşi piardă cumpătul, încep să-l vâneze cu invectivele lor, sporindu-i, indirect, vizibilitatea, notorietatea şi popularitatea. Alex Ştefănescu este, în lumea literaturii, genul de personaj care nu lasă pe nimeni indiferent. Unii îi sunt prieteni, alţii duşmani de moarte (cei neincluşi în Istorie şi cei menţionaţi în emisiunea sa TV rezervată cărţilor proaste, Tichia de mărgăritar). În fine, mai există o categorie, a celor care îl cultivă cu speranţa secretă că i-ar putea intra în graţii şi că în felul acesta şi-ar putea asigura un viitor luminos în literatura română.

Tudorel Urian

„Alex. Ştefănescu este singurul critic român contemporan care, metodic, conferă criticii caracteristicile unui «act de persuasiune». El face uz de o veritabilă strategie de seducere a cititorului: limbajul este dezabstractizat, fără a-şi pierde însă competenţa şi precizia conceptuală; expresia critică, mereu dezinvoltă şi de multe ori memorabilă, are o anumită materialitate fragedă, fiind astfel uşor de receptat; plăcerea lecturii şi a scrisului, aproape palpabilă, devine contaminantă şi îmbie la reverii hedoniste; în sfârşit, discursul e împănat de comparaţii sugestive şi cu atât mai şocante cu cât nu se produc în spaţiul livrescului, ci al experienţei comune, conţinând şi o infuzie de umor graţios care întreţine comuniunea afectivă cu cititorul.”

„În volumul Cum se fabrică o emoţie autorul adoptă forma dialogală a discursului (între un eu inocent-iscoditor şi unul doct, profesoral) dând dinamism şi o concreteţe plină de substanţă problemelor convocate: stilul aluziv, natura artei, relaţia artist-public, talentul, valoarea, mecanismul psihologic al creaţiei, succesul etc. Este vorba, de fapt, despre un mic „tratat” de educaţie estetică, alert, eficient şi care, în mod expres, se adresează unui public concret.”
Petru Poantă

http://www.ideeaeuropeana.ro/cum-se-fabrica-o-emotie-p-186.html

cu referire la: Cum se fabrica o emotie, de Alex Ştefănescu, colectia Ediţii definitive (afişaţi pe Google Sidewiki)

Psihologie sociala de Serge Moscovici

Un dicţionar-eveniment de psihologie socială, prin care Serge Moscovici, iată, revine acasă, în România.

„Despre Serge Moscovici nu se stie prea mult nici acum în România, tara sa de origine. Când comisarul UE, Pierre Moscovici a întocmit raportul care facilita intrarea României în acest organism, s-a amintit si de tatăl său. (...) Persecutat înainte de 1944, ca evreu, Serge Moscovici devine militant comunist, dar în anii următori, după instaurarea dictaturii comuniste, constată că a făcut o greseală si se refugiază în Occident. (...) De la Paris el a lansat chemarea «viitorul stiintelor se joacă în Est». Prestigiul lui Serge Moscovici în domeniul psiho-sociologiei este imens în lume, conferintele sale sunt programate cu multe luni înainte, are numerosi discipoli. (...) A studiat la Sorbona, s-a implicat în viata literară pariziană, era prieten cu Paul Celan, Isac Chiva s.a. Cu timpul, specializat în pshologie, sociologie, psihanaliză, predă la universităti din SUA (Princeton, Yale, Stanford, New York), din Europa (Geneva, Louvain, Cambridge), este distins cu DHC de către universităti de prestigiu din lume.” (Boris Marian)

Traducere de Anca Verjinsky.

http://www.ideeaeuropeana.ro/psihologie-sociala-p-184.html

cu referire la: Psihologie sociala, de Serge Moscovici, colectia Dicţionare & Enciclopedii (afişaţi pe Google Sidewiki)

Invierea de Lev Tolstoi

Invierea de Lev Tolstoi

„Această lucrare este o minunată operă de artă. Lucrul cel mai puţin interesant îl constituie ceea ce se spune despre relaţiile dintre Nehliudov şi Katiuşa, iar lucrul cel mai interesant îl reprezintă părinţii, generalii, mătuşile, ţăranii, deţinuţii, temnicerii. Scena de la generalul comandant al fortăreţei Sf. Petru şi Pavel, cel care se ocupa cu spiritismul, am citit-o copleşit de emoţie – atât e de izbutită! Dar madame Korceaghina imobilizată în fotoliu, dar mujicul, bărbatului Feodosiei! Acest mujic îşi iubeşte nevasta şi spune despre ea că-i „muiere aprigă”. Aprigă e şi pana lui Tolstoi. Lucrarea însă nu are un final, căci încheierea ei nu poate fi numită final. Să scrii, să scrii, iar apoi să iei şi să pui totul în seama unui text din evanghelie – e din cale afară de teologic.”

Anton P. Cehov

„Am început să mă gândesc ce bine ar fi să scriu un roman de longue haleine, în lumina concepţiilor mele de astăzi. M-am gândit că aş putea să întrunesc în el toate planurile mele, de a căror neîndeplinire îmi pare rău.”

„Sunt cu totul absorbit de Învierea. Am impresia că n-o să iasă prost.” „Sub picioare pământul tare, îngheţat, împrejur copacii uriaşi, deasupra capului cerul mohorât, îmi simt corpul, simt durerea de cap, sunt preocupat de gândurile despre Învierea şi, în acelaşi timp, ştiu, simt cu întreaga fiinţă, că pământul tare şi îngheţat, şi copacii, şi cerul, şi trupul meu, şi gândurile mele, sunt toate doar produsele celor cinci simţuri ale mele, închipuirea mea – o lume construită de mine, pentru că partea mea de lume e aşa cum este.”

Traducere de Vasile Leviţchi.

http://www.ideeaeuropeana.ro/invierea-p-185.html

cu referire la: Invierea, de Lev Tolstoi, colectia 100 Capodopere (afişaţi pe Google Sidewiki)

Despre dragoste - Anatomia unui sentiment de Liviu Antonesei

Despre dragoste - Anatomia unui sentiment de Liviu Antonesei
„Această cărticică nu reprezintă pariul unor mari ambiţii auctoriale, nu urmăreşte să revoluţioneze «filosofia iubirii», nici să deschidă vreun drum nou. Nu este nici un manual, un «ghid» al relaţiei de cuplu, cum au început să apară atîtea, ca şi cum ai putea da sfaturi în ceea ce priveşte iubirea! Scopul său este infinit mai modest – şi anume de a depune mărturie despre un fenomen esenţial cum este dragostea, în funcţie de experienţa proprie, de lecturile ce fac şi ele parte din această experienţă şi de meditaţia, cît s-a putut de onestă, în jurul propriilor mele trăiri. Dacă o singură pereche va înţelege ce miracol i se întîmplă, dacă un singur solitar ce suferă din dragoste va depăşi criza, dacă un mare dezamăgit va căpăta puterea şi curajul de a mai încerca o dată, voi crede că n-am scris-o aiurea, că n-am înfruntat în zadar temperaturile unei veri incendiare. Pe deasupra, am crezut, cred şi voi crede, pînă la extincţie, că se mai poate încă scrie despre dragoste şi altfel decît în romanele «roz», în filmele de serie X ori în celebrele telenovele. Dragostea este mult prea importantă pentru a fi abandonată complet şi definitiv melodramei, vulgarităţii, prostului gust. Un subiect vechi de cînd lumea, frecventat de pene ilustre, compromis de scribi mediocri, te poate solicita să-ţi încerci puterile înţelegerii, precum şi pe cele expresive. Mă întreb cît de sincer am reuşit să fiu. Dar nu mai este, de-acum, problema mea, ci a eventualilor cititori. Ca niciodată, probabil, oricum nu în aceste proporţii, mă încearcă emoţia. În cele din urmă, nu te poţi prezenta oricum faţă în faţă cu dragostea.”

Liviu Antonesei

Preţ librărie: 12 RON
Preţ internet: 10,00 RON
Despre dragoste - Anatomia unui sentiment

http://www.ideeaeuropeana.ro/despre-dragoste-anatomia-unui-sentiment-p-187.html

cu referire la: Despre dragoste - Anatomia unui sentiment, de Liviu Antonesei, colectia Ediţii definitive (afişaţi pe Google Sidewiki)

Istoriile sfintilor si rolul lor in formarea Occidentului

Istoriile sfintilor si rolul lor in formarea Occidentului de Aviad Kleinberg.

Colecţie: Istorie & Religie
Domeniu: Educaţie
ISBN: 978-606-594-050-5
Număr de pagini: 360
An apariţie: 2010
Format: 13x20 cm

Componentă a creştinismului şi a culturii europene, cultul sfinţilor îşi datorează amploarea şi perenitatea povestirilor, orale sau scrise, despre vieţile acestora, povestiri care au început să apară în bazinul mediteranean în secolul al II-lea. Lucrarea lui Aviad Kleinberg îşi propune să prezinte o istorie a acestor istorii şi, în acelaşi timp, o analiză a elaborarii şi a rolului lor în societatea creştină, în perioada Antichităţii târzii şi până la sfârşitul Evului Mediu. Aceste istorii sunt produsul unor forţe diverse şi, adesea, în conflict: concepţiile autorităţilor ecleziastice, care încearcă să impună un canon de credinţă şi disciplină valabil pentru toţi, credinţa populară, imaginaţia şi viziunea estetică a autorilor. Apariţia şi integrarea în cultură a acestor istorii sunt inseparabile de un proces social complex. În ele găsim forţa religioasă creatoare a comunităţilor, care se exprimă instaurând o altfel de viziune a lumii, care este adesea în contradicţie cu cea a Bisericii.

Aviad Kleinberg, istoric israelian al religiilor, evreu laic, s-a născut în anul 1958. Părinţii săi au trăit persecuţiile antisemitismului în Polonia şi au supravieţuit Holocaustului. Şi-a petrecut copilăria la Beer-Sheva, unde „nu exista nici un semn al prezenţei creştine”. Studiile de istorie medievală, pe care le-a urmat la Tel-Aviv, l-au făcut să dea o atenţie deosebită creştinismului, fără a cărui cunoaştere „era imposibil de înţeles cultura occidentală”. La vremea respectivă, în anii 1980, „creştinismul era încă un domeniu tabu în Israel”. Avid de cunoaştere, a plecat la Institutul pontifical biblic din Torino, unde a studiat latina, teologia şi dreptul canonic. În prezent, Aviad Kleinberg este profesor de istoria religiilor la Universitatea din Tel-Aviv, iar cursurile sale atrag sute de studenţi.

http://www.ideeaeuropeana.ro/istoriile-sfintilor-si-rolul-lor-in-formarea-occidentului-p-192.html

cu referire la: Istoriile sfintilor si rolul lor in formarea Occidentului, de Aviad Kleinberg, colectia Istorie & Religie (afişaţi pe Google Sidewiki)

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Alex Stefanescu, Marian Victor Buciu si Razvan Voncu, laureatii Premiilor revistei Contemporanul - 2010

3 noiembrie 2010, ora 17.00, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române, în parteneriat cu CORECTbooks, Aura Christi şi Sorin Roşca Stănescu, director general al portalului CORECTbooks, au decernat, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, Premiile Contemporanul – veche şi prestigioasă publicaţie naţională, numită „nava-amiral” a culturii române.

Înfiinţată la 1881, Contemporanul este o foaie de cultură, politică şi ştiinţă, care se apropie, iată, de vârsta de 130 de ani de la fondare, prilej cu care a fost lansată Editura Contemporanul.

În Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române, care găzduia o expoziţie de fotografii realizate de neobositul, inspiratul Dan Vatamaniuc, avându-l ca protagonist pe regretatul prozator Gheorghe Crăciun, lume multă, lume bună, majoritatea dintre aceştia fiind membri ai „tribului” Conte: Ion Ianoşi (ne-a urat noroc; şi-i mulţumim domnului Profesor pentru efortul pe care l-a făcut, ca să fie cu noi!), Alex Ştefănescu, Ştefan Borbély (ne-a adus, mulţumim, semnalele la o carte de referinţă, semnată de d-sa: „Pornind de la Nietzsche”), Eugen Negrici, Dan Mircea Cipariu, Ion şi Lidia Lazu, Domniţa Ştefănescu, Steluţa Roşca Stănescu, Andrei Potlog, Liviu Ioan Stoiciu, Marian Victor Buciu, Cosmin Ciotloş, Răzvan Voncu, Maria-Ana Tupan, Mihail Gălăţanu, Adrian Dinu Rachieru. Presa scrisă. Jurnalişti invitaţi de la Radio şi TV. De la câteva agenţii de presă. Echipa de la TVR Cultural. Entuziasta Ileana Bâja, îngerul purtător de cuvânt la scriitorilor, fermentul viu al literaturii române, prezentă, ca de obicei, monopolizând cu graţie şi farmec, poeţi, romancieri, critici.

• Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, devenit membru de onoare al „tribului” Conte – grup literar alcătuit din mari personalităţi ale culturii române, membri ai Academiei Române, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, personalităţi de vârf ale literaturii române – a vorbit aplicat despre megaportalul CORECTbooks, operă de pionierat în contextul actual autohton, construită la sugestia soţiei jurnalistului, Steluţa Roşca Stănescu (Zexe), operă digitală, care debutează cu o librărie de carte în format electronic securizat, anunţând evenimentul acestei toamne: în curând va fi lansată cea mai complexă platformă online integrată din România, CorectBooks fiind una dintre componentele acesteia. Odată cu această lansare-eveniment, Sorin Roşca Stănescu, incomodul ziarist, născut la Braşov, autorul unor anchete, analize incendiare, care au bulversat nu o dată opinia publică, personalitatea care a sprijinit puternic literatura română, oferindu-i un spaţiu generos în paginile cotidianului Ziua, lansând, în 2006, împreună cu Aura Christi şi Nicolae Breban, Apelul pentru salvarea culturii române vii, a anunţat provocarea de ultimă oră a CORECTbooks:

• „Nicolae Breban a ales CorectBooks pentru a lansa incendiarul volum Istoria dramatică a prezentului”

„Istoria ne arată că uneori se îmbolnăvesc şi comunităţile, nu numai indivizii. Şi pentru sau contra acestor boli, ciudate foarte, mai se găsesc şi vraci din cei mai ciudaţi: războiul; sau o formă sau alta a dictaturii” sunt cuvintele care deschid primul capitol al acestei cărţi publicate în exclusivitate în format digital pe CorectBooks. „Lansarea acestui volum reprezintă, susţine Sorin Roşca Stănescu, o dublă premieră pentru piaţa din România, fiind prima carte a unui autor consacrat editată în exclusivitate în format digital şi primul eveniment de lansare de carte a domnului acad. Nicolae Breban realizată cu ajutorul platformei Skype, prin care acesta va putea dialoga cu reprezentanţii presei şi bloggerii din România”. „Îi mulţumesc marelui romancier Nicolae Breban pentru încrederea acordată atunci când ne-a încredinţat manuscrisul său şi ne-a oferit posibilitatea de a-l publica în exclusivitate în librăria noastră. Sunt conv

cu referire la: Yahoo! (afişaţi pe Google Sidewiki)

luni, 1 noiembrie 2010

Supliment Europa acasa impreuna cu revista Contemporanul nr. 10/ 2010

Ideea Europeană lansează în librăriile de calitate un album, „Europa acasă”, realizat în policromie, conţinând text, poeme şi fotografii de Aura Christi, distribuit ca supliment al revistei Contemporanul, nr. 10, octombrie 2010.

IDEEA EUROPEANA LANSEAZA „Europa acasa” – un album realizat in policromie, conţinand text, poeme şi fotografii de Aura Christi, distribuit ca supliment odata cu revista „Contemporanul”, nr. 10, octombrie 2010.
Suplimentul este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional din Romania.
„Europa acasa” este un album realizat in policromie, creat in urma unui turneu de conferinte si lecturi publice tinute de catre autoare, Aura Christi, in tara lui Homer si Aristotel. Protagonistii albumului sunt Aura Christi, Nicolae Breban, Ion Ianosi, Janina Ianosi, Andrei Potlog, Victor Ivanovici, Monica Savulescu-Voudouri. Protagonistul cel mai important, insa, este fara indoiala Marea Elada si cultura ei, civilizatia acestei tari mitice - temelia civilizatiei europene moderne. Albumul contine poeme si comentarii, dar si imagini memorabile realizate de poeta Aura Christi la Delphi, Atena si alte epicentre legendare ale civilizatiei europene.

Acest supliment, aşadar, avand o excellent ecou in mass media.

http://blog.ideeaeuropeana.ro/ideea-europeana-lanseaza-albumul-europa-acasa-191.html

Decernarea premiilor revistei Contemporanul 2010

Decernarea premiilor revistei Contemporanul 2010.

Muzeul Literaturii Romane, Contemporanul, CORECTbooks

Va invita la decernarea Premiilor revistei Contemporanul

Invitaţi: Nicolae BREBAN, Ion IANOSI, Marian Victor BUCIU, Alex ŞTEFANESCU, Razvan VONCU.

Amfitrioni: Sorin Roşca STANESCU Aura CHRISTI.
Evenimentul va avea loc miercuri, 3 noiembrie 2010, ora 17.00 in Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Romane (Bd. Dacia nr. 12).

Parteneri: Cu sprijinul Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din Romania Fundaţia Culturala Ideea Europeana, Asociaţia EuroPress.
Parteneri media: Agenţia de Carte, TVR, TVR Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitaţi.

Va asteptam cu dragoste ca sa ne bucuram unii de altii.

Si sa ne aducem aminte inca o data ce inseamna pentru noi toti - inclusiv pentru tribul conte revista “Contemporanul”.


IDEEA EUROPEANA LANSEAZA „Europa acasa” – un album realizat in policromie, conţinand text, poeme şi fotografii de Aura Christi, distribuit ca supliment odata cu revista „Contemporanul”, nr. 10, octombrie 2010.

Suplimentul este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional din Romania.
„Europa acasa” este un album realizat in policromie, creat in urma unui turneu de conferinte si lecturi publice tinute de catre autoare, Aura Christi, in tara lui Homer si Aristotel. Protagonistii albumului sunt Aura Christi, Nicolae Breban, Ion Ianosi, Janina Ianosi, Andrei Potlog, Victor Ivanovici, Monica Savulescu-Voudouri. Protagonistul cel mai important, insa, este fara indoiala Marea Elada si cultura ei, civilizatia acestei tari mitice - temelia civilizatiei europene moderne. Albumul contine poeme si comentarii, dar si imagini memorabile realizate de poeta Aura Christi la Delphi, Atena si alte epicentre legendare ale civilizatiei europene.

Menţionam faptul ca Ideea Europeana este titlul unei importante reviste de filosofie, infiinţate, girate şi construite de filosoful Constantin Radulescu Motru in anii treizeci ai secolului trecut.
Prin infiinţarea Fundaţiei Culturale Ideea Europeana, prin activitatea acestei instituţii de anvergura europeana, ce are ca scop lansarea şi propagarea valorilor democraţiei, a dialogului multicultural, a valorilor culturii, literaturii romane vii şi integrarea lor in circuitul de valori europene şi universale etc., a fost revitalizat un brand important in contextul culturii romane.
Editura Ideea Europeana, care funcţioneaza sub auspiciile Fundaţiei Culturale Ideea Europeana a editat circa 200 de titluri prestigioase, de un nivel profesionist, lansate & intens mediatizate pe piaţa culturala; cu prilejul apariţiei celor mai importante titluri, se organizeaza lansari, dezbateri, lecturi publice.

Printre cei mai prestigioşi autori din grupul Ideea Europeana se numara scriitori clasici, precum bunaoara Lev Tolstoi, F. Dostoievski, Rainer Maria Rilke, J.W. Goethe, Gilbert Durand etc., iar dintre iluştrii noştri contemporani: Nicolae Breban, Ion Ianoşi, Janina Ianoşi, Nicolae Balota (Franţa), Ştefan Borbély, Irina Petraş, Monica Savulescu Voudouri, Victor Ivanovici (Grecia), S. Damian (Germania), Philipe Palini (Italia) etc. Au fost traduse prestigioase titluri din limbile franceza, germana, rusa, italiana etc. Colaborari cu Centrul Cultural „Nicolae Iorga” (Ambasada Franţei in Romania), Casele de Edituri Gallimard, PUF (Franţa), VECE (Rusia), Ministerul Afacerilor Externe din Franţa, Ambasada Republicii Azerbaigean in Romania, Fund for Central and East European Book Project, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului din Romania, Ministerul Afacerilor Externe din Romania, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Uniunea Scriitorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor din Moldova etc.

Sub sigla Ideea Europeana au luat fiinţa colecţii de un real prestigiu, cunoscute publicului larg: 100 Capodopere, Dicţionare • enciclopedii, Poesis, Roman & fiction, Istorie & teorie & critica literara etc. Clubul de Dialog Ideea Europeana a organizat dezbateri axate pe modele europene: Lev Tolstoi, F. Dostoievski, Rainer Maria Rilke, Friedrich Nietzsche, Nicolae Balota, Nicolae Breban etc., situate deliberat intre tradiţie şi plina modernitate.
De asemeni, nu putem face abstracţie de faptul ca Partenerii noştri media sunt: Convorbiri literare, Poezia, Dacia literara, Radio Romania Cultural, TVR Cultural, Agenţia Amosnews, Azi, Radio Romania Actualitaţi, Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din Romania (FEDCR), Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din Romania (APLER, membri: 25 de reviste literare), Asociaţia revistelor şi Publicaţiilor din Europa (ARPE), Mediafax.

Afilieri: Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din Romania (FEDCR), Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din Romania (APLER, membri: 25 de reviste literare), Asociaţia revistelor şi Publicaţiilor din Europa (ARPE)

Acest supliment, aşadar, avand o excellent ecou in mass media.

Revista Contemporanul. Ideea Europeana
Asociatia Contemporanul
Sediu central: Str. Blanari, nr. 21, et. 1, sector 3, Bucuresti
Adresa de corespondenta:
OP 22, CP 113, Sector 1, Bucuresti
Cod 014780, Romania
Tel./fax: 4021-212.56.92, 310.66.18
http://www.contemporanul.ro
office@contemporanul.ro
contemporanul@yahoo.com

http://blog.ideeaeuropeana.ro/comunicat-de-presa-decernarea-premiilor-revistei-contemporanul-182.html

miercuri, 9 iunie 2010

EuroPress Group

EuroPress Group

Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest 9 – 13 iunie 2010 ROMEXPO, pavilionul 16, zona B, stand VOX & Contemporanul

Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest
9 – 13 iunie 2010
ROMEXPO, pavilionul 16, zona B, stand VOX & Contemporanul

Va invitam la Targul International de Carte Bookfest la standul nostru, unde veti gasi noutati editoriale de prim raft, mari scriitori, intre care Lev Tolstoi, Friedrich Nietzsche, Karl Marx, Rainer Maria Rilke, J.W. Goethe, Nicolae Breban, Nicolae Balota, Ion Ianosi. Veti primi autografe pe cartile indragite de la autorii dvs. favoriti. Veti putea lua interviuri si veti putea afla noutati despre literatura romana vie si scriitorul roman viu.

In curand: Jurnal (2 vol.) de Lev Tolstoi – Editie jubiliara, dedicata centenarului Magului de la Iasnaia Poliana
Traducere de Janina Ianosi; prefata, note, comentarii, tabel cronologic de Ion Ianosi.

Citim împreună, căci numai astfel ne vom cunoaşte pe noi înşine, şi, odată cu noi, lumea prin care trecem.

Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest 2010

Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest
9 – 13 iunie 2010
ROMEXPO, pavilionul 16, zona B, stand VOX & Contemporanul

cu referire la:

"Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest 9 – 13 iunie 2010 ROMEXPO, pavilionul 16, zona B, stand VOX & Contemporanul"
- Blogul editurii Ideea Europeană » Blog Archive » Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest 2010 (afişaţi pe Google Sidewiki)

Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest

Contemporanul, Ideea Europeana, EuroPress la Bookfest
9 – 13 iunie 2010
ROMEXPO, pavilionul 16, zona B, stand VOX & Contemporanul

Va invitam la Targul International de Carte Bookfest la standul nostru, unde veti gasi noutati editoriale de prim raft, mari scriitori, intre care Lev Tolstoi, Friedrich Nietzsche, Karl Marx, Rainer Maria Rilke, J.W. Goethe, Nicolae Breban, Nicolae Balota, Ion Ianosi. Veti primi autografe pe cartile indragite de la autorii dvs. favoriti. Veti putea lua interviuri si veti putea afla noutati despre literatura romana vie si scriitorul roman viu.

In curand: Jurnal (2 vol.) de Lev Tolstoi – Editie jubiliara, dedicata centenarului Magului de la Iasnaia Poliana
Traducere de Janina Ianosi; prefata, note, comentarii, tabel cronologic de Ion Ianosi.

Citim împreună, căci numai astfel ne vom cunoaşte pe noi înşine, şi, odată cu noi, lumea prin care trecem.

http://blog.ideeaeuropeana.ro/contemporanul-ideea-europeana-europress-la-bookfest-2010-178.html

cu referire la: Yahoo! Mail (fcideeaeuropeana) (afişaţi pe Google Sidewiki)

duminică, 30 mai 2010

Lansare eveniment: Rapsodie in alb-negru cu Leonard Berstein de Gina Sebastian Alcalay

Muzeul National al Literaturii Romane si Editura Ideea Europeana va invita in data de 2 iunie, ora 17.00, 2010, in Rotonda Muzeului Literaturii Romane (Bd. Dacia nr. 12, sector 1, Bucuresti), la lansarea volumului-eveniment Rapsodie in alb-negru cu Leonard Berstein de Gina Sebastian Alcalay, volum aparut la Editura Ideea Europeana.
Invitati: Ana Blandiana, Nicolae Breban, Gabriel Dimisianu, Alex Stefanescu
Amfitrion: Aura Christi

http://blog.ideeaeuropeana.ro/

cu referire la: Blogul editurii Ideea Europeană » Blog Archive » Lansare eveniment: “Rapsodie în alb-negru cu Leonard Berstein” de Gina Sebastian Alcalay (afişaţi pe Google Sidewiki)

vineri, 28 mai 2010

Ideea Europeana - EuroPress relanseaza site-urile.

Ideea Europeana - EuroPress relanseaza site-urile. Noutati editoriale. Contemporanul in formula noua, originala, atractiva, moderna.

www.ideeaeuropeana.ro
www.europressgroup.ro


Veti gasi sistematic pe aceste site-uri noutati editoriale aparute la
Editurile Ideea Europeana si EuroPress group,
carti eveniment, dezbateri incomode, polemici, autori si opere de valoare,
relatari despre evenimente nationale, europene si non-europene.

http://blog.ideeaeuropeana.ro/ideea-europeana-europress-relanseaza-siteurile-noutati-editoriale-contemporanul-in-formula-noua-154.html

cu referire la: Rapsodie in alb-negru cu Leonard Berstein, de Gina Sebastian Alcalay, colectia Jurnal & Corespondenţă & Memorii (afişaţi pe Google Sidewiki)

Cea mai primejdioasa si incomoda carte a anului 2009! Tradarea criticii de Nicolae Breban

Ideea Europeana va invita la o lansare eveniment: Gina Sebastian Alcalay

Muzeul National al Literaturii Romane si Editura Ideea Europeana va invita in data de 2 iunie, ora 17.00, 2010, in Rotonda Muzeului Literaturii Romane (Bd. Dacia nr. 12, sector 1, Bucuresti), la lansarea volumului-eveniment Rapsodie in alb-negru cu Leonard Berstein de Gina Sebastian Alcalay, volum aparut la Editura Ideea Europeana. Precizam ca autoarea acestei carti de exceptie a venit special din Israel pentru acest eveniment.


Invitati: Ana Blandiana, Nicolae Breban,
Gabriel Dimisianu, Alex Stefanescu
Amfitrion: Aura Christi

Gina Sebastian Alcalay, scriitoare si publicista de limba romana din Israel, s-a nascut in 1927 la Bacau, unde si-a petrecut copilaria si adolescenta. Licentiata a Facultatii de Litere si filosofie din Bucuresti. Alaturi de sotul ei, Alexandru Alcalay, a semnat o serie de traduceri din literatura anglo-saxona, in paralel cu activitatea de profesor de limba engleza. In 1983 a ajuns in Israel impreuna cu Alexandru, la capatul unui drum fara intoarcere, in conditii si situatii adesea dramatice, descrise in romanul memorialistic de fata, al carui ax este intalnirea cu marele Leonard Bernstein si rolul jucat de acesta in modelarea destinului fiului lor Eugen, ca si al intregii familii. Este membra a Asociatiei Scriitorilor israelieni de limba romana si a Uniunii Scriitorilor din Romania .

Carti publicate: Poate maine , roman, 1994; Cei de dincolo, 1996; Pe urmele altora, eseuri, 1997; Peregrinari, 1997; Singuratatea alergatorului de cursa scurta, roman, 2003; Inainte de a fi prea tarziu, eseuri, 2006.

„Gina Sebastian este o foarte autentica prozatoare. Chiar ranile, dezamagirile, neimplinirile au lasat urme ce dau sensibilitatii care se exprima in scrisul ei, nota lor particulara, tonul lor, parfumul lor”. (Nicolae Balota)

„Un scriitor profesionist de prima mina… O constructie de carte extraordinara, nemaiintalnita in cartile altor scriitori”. (Alex Stefanescu)

„Este o carte de meditatii, meditatii asupra unor teme si asupra unor personalitati. Rareori in lumea noastra, in sensul de lumea contemporana, mai poti gasi un spirit atat de echilibrat si cu o asemenea scara de valori morale si culturale”. (Ana Blandiana)

Ideea Europeana

http://www.ideeaeuropeana.ro/rapsodie-in-albnegru-cu-leonard-berstein-p-167.html?ecsid=4420b5d56cbbd530c5f0b41cb76cbd1e

cu referire la: Rapsodie in alb-negru cu Leonard Berstein, de Gina Sebastian Alcalay, colectia Jurnal & Corespondenţă & Memorii (afişaţi pe Google Sidewiki)