luni, 6 decembrie 2010

Psihologie sociala, de Serge Moscovici, colectia Dicţionare & Enciclopedii

Psihologie sociala, de Serge Moscovici, colectia Dicţionare & Enciclopedii: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"

Invierea de Lev Tolstoi

Invierea
Autor: Lev Tolstoi

http://www.ideeaeuropeana.ro/invierea-p-185.html

Colecţie: 100 Capodopere
Domeniu: Beletristică

ISBN: 978-606-594-047-5

Număr de pagini: 460

An apariţie: 2010

Format: 13x20 cm

„Această lucrare este o minunată operă de artă. Lucrul cel mai puţin interesant îl constituie ceea ce se spune despre relaţiile dintre Nehliudov şi Katiuşa, iar lucrul cel mai interesant îl reprezintă părinţii, generalii, mătuşile, ţăranii, deţinuţii, temnicerii. Scena de la generalul comandant al fortăreţei Sf. Petru şi Pavel, cel care se ocupa cu spiritismul, am citit-o copleşit de emoţie – atât e de izbutită! Dar madame Korceaghina imobilizată în fotoliu, dar mujicul, bărbatului Feodosiei! Acest mujic îşi iubeşte nevasta şi spune despre ea că-i „muiere aprigă”. Aprigă e şi pana lui Tolstoi. Lucrarea însă nu are un final, căci încheierea ei nu poate fi numită final. Să scrii, să scrii, iar apoi să iei şi să pui totul în seama unui text din evanghelie – e din cale afară de teologic.”

Anton P. Cehov

„Am început să mă gândesc ce bine ar fi să scriu un roman de longue haleine, în lumina concepţiilor mele de astăzi. M-am gândit că aş putea să întrunesc în el toate planurile mele, de a căror neîndeplinire îmi pare rău.”

„Sunt cu totul absorbit de Învierea. Am impresia că n-o să iasă prost.” „Sub picioare pământul tare, îngheţat, împrejur copacii uriaşi, deasupra capului cerul mohorât, îmi simt corpul, simt durerea de cap, sunt preocupat de gândurile despre Învierea şi, în acelaşi timp, ştiu, simt cu întreaga fiinţă, că pământul tare şi îngheţat, şi copacii, şi cerul, şi trupul meu, şi gândurile mele, sunt toate doar produsele celor cinci simţuri ale mele, închipuirea mea – o lume construită de mine, pentru că partea mea de lume e aşa cum este.”

Traducere de Vasile Leviţchi.

cu referire la: Facebook (9) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Michael Foucault. Nelinistile istoriei de Mathieu Potte-Bonneville

Michael Foucault. Nelinistile istoriei
de Mathieu Potte-Bonneville

http://www.ideeaeuropeana.ro/michael-foucault-nelinistile-istoriei-p-189.html

Avansând prin bifurcaţii şi rupturi, gândirea lui Foucault îşi reînnoieşte fără încetare metodele (arheologie, genealogie) şi conceptele (episteme, dispozitive, problematizări). Sub această linie întreruptă se poate citi unitatea, nu a unui sistem, ci a unei preocupări: articularea dintre analiza „pozitivă” a normelor istorice şi reperarea crizelor acestora; despărţirea de orice referinţă a subiectului constituant, dar şi reinstalarea unui interstiţiu al „sinelui”, în care devine posibilă o altfel de gândire.

Această carte propune studiul a două momente precise ale operei: descrierea, în Istoria nebuniei, a naşterii ospiciului; examenul „subiectivării” la vechii greci, în Practicarea plăcerilor. Este vizibilă intervenirea unei noi figuri a criticii: critica fără aplomb care, în loc să apeleze la raţiune şi principii, permite falii singulare, deschise în jocul cunoaşterii şi al puterii. Prin această poziţie expusă şi precară, din care fiecare carte îşi extrage puterea proprie de intervenţie, „morala disconfortului”, gândirea lui Foucault este şi o politică a incertitudinii.

Doctor în filosofie, Mathieu Potte-Boneville este profesor la liceul Jean Jaurès (Montreuil-sous-Bois) şi membru al colectivului de redacţie de la revista Vacarme.

cu referire la: Facebook (9) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Istoriile sfintilor si rolul lor in formarea Occidentului Autor: Aviad Kleinberg

Istoriile sfintilor si rolul lor in formarea Occidentului de Aviad Kleinberg

http://www.ideeaeuropeana.ro/istoriile-sfintilor-si-rolul-lor-in-formarea-occidentului-p-192.html

Componentă a creştinismului şi a culturii europene, cultul sfinţilor îşi datorează amploarea şi perenitatea povestirilor, orale sau scrise, despre vieţile acestora, povestiri care au început să apară în bazinul mediteranean în secolul al II-lea. Lucrarea lui Aviad Kleinberg îşi propune să prezinte o istorie a acestor istorii şi, în acelaşi timp, o analiză a elaborarii şi a rolului lor în societatea creştină, în perioada Antichităţii târzii şi până la sfârşitul Evului Mediu. Aceste istorii sunt produsul unor forţe diverse şi, adesea, în conflict: concepţiile autorităţilor ecleziastice, care încearcă să impună un canon de credinţă şi disciplină valabil pentru toţi, credinţa populară, imaginaţia şi viziunea estetică a autorilor. Apariţia şi integrarea în cultură a acestor istorii sunt inseparabile de un proces social complex. În ele găsim forţa religioasă creatoare a comunităţilor, care se exprimă instaurând o altfel de viziune a lumii, care este adesea în contradicţie cu cea a Bisericii.

Aviad Kleinberg, istoric israelian al religiilor, evreu laic, s-a născut în anul 1958. Părinţii săi au trăit persecuţiile antisemitismului în Polonia şi au supravieţuit Holocaustului. Şi-a petrecut copilăria la Beer-Sheva, unde „nu exista nici un semn al prezenţei creştine”. Studiile de istorie medievală, pe care le-a urmat la Tel-Aviv, l-au făcut să dea o atenţie deosebită creştinismului, fără a cărui cunoaştere „era imposibil de înţeles cultura occidentală”. La vremea respectivă, în anii 1980, „creştinismul era încă un domeniu tabu în Israel”. Avid de cunoaştere, a plecat la Institutul pontifical biblic din Torino, unde a studiat latina, teologia şi dreptul canonic. În prezent, Aviad Kleinberg este profesor de istoria religiilor la Universitatea din Tel-Aviv, iar cursurile sale atrag sute de studenţi.

cu referire la: Facebook (9) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Acces 2007 - Aplicatii economice, de Mihaela Muresan, colectia Practic

Acces 2007 - Aplicatii economice

Domeniu: Informatică, ISBN: 978-606-594-075-8,

Lucrarea Access 2007- Aplicaţii economice propuse şi rezolvate reprezintă un ghid adresat profesioniştilor din domeniul economic pentru a deprinde operarea în mediul MS Access 2007 şi pentru a putea utiliza funcţiile acestui sistem de gestiune a bazelor de date în scopul rezolvării rapide a unor probleme curente.

Acest ghid practic reprezintă un instrument util în managementul informaţional şi în formarea competenţelor necesare specialiştilor care evoluează pe o piaţă a muncii deschisă, dar în condiţii concurenţiale sporite. Pe lângă cadrul practic de operare eficientă în acest program, propunerea şi rezolvarea unor aplicaţii economice oferă posibilitatea aplicării cunoştinţelor dobândite, dar şi posibilitatea de a gândi modul de realizare a unei aplicaţii economice, pornind de la cerinţele curente. Creşterea treptată a gradului de dificultate a aplicaţiilor prezentate oferă provocări, dar şi satisfacţii celor care încearcă să dezvolte aplicaţiile propuse.

A rezultat astfel o lucrare închegată care îşi urmăreşte consecvent scopul, şi anume de a oferi o iniţiere în mediul MS Access 2007 şi o perspectivă aplicativă a cunoştinţelor din domeniul bazelor de date articulate pe un specific economic.

Principalele valenţe ale acestei lucrări constau în construirea abilă a unei duble dimensiuni, respectiv informatice şi economice, subliniind faptul că instrumentarul oferit de tehnologiile informaţiei şi comunicaţiei trebuie eficient utilizat în realizarea de aplicaţii conforme cu cerinţele utilizatorilor.

Deşi are un caracter preponderent didactic, ghidul practic se adresează nu numai studenţilor care doresc să-şi dezvolte abilităţi practice de lucru în MS Access, ci şi practicienilor care vor să utilizeze acest sistem de gestiune a bazelor de date în rezolvarea problemelor lor curente. Prin modul de tratare, lucrarea poate fi folosită şi de către cei care se instruiesc ca şi autodidacţi. Mihaela Mureşan, Elena Ilie.

http://www.ideeaeuropeana.ro/acces-2007-aplicatii-economice-p-193.html

cu referire la:

"Acces 2007 - Aplicatii economice: 978-606-594-075-8, de Mihaela Muresan, colecţia Practic, domeniul Informatică. P"
- Facebook (1) (afişaţi pe Google Sidewiki)

Acces 2007 - Aplicatii economice, de Mihaela Muresan, colectia Practic

Acces 2007 - Aplicatii economice, de Mihaela Muresan, colectia Practic: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"

La limita extrema, de Mihail Artibasev, colectia 100 Capodopere

La limita extrema, de Mihail Artibasev, colectia 100 Capodopere: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"

Destine ale reginelor frumusetii de Vasile Dumitru Fulger


Destine ale reginelor frumusetii

Autor: Vasile Dumitru Fulger

Colecţie: Jurnal & Corespondenţă & Memorii

Domeniu: Beletristică

ISBN: 978-973-1925-07-3

Număr de pagini: 240

An apariţie: 2010

Format: 11x18 cm

■ Pamella Singh – Miss India 1982… spioană de pat la NATO ■ Frumoasele Miss, pradă uşoară pentru traficanţii de stupefiante ■ Angela Nichitin – Miss Johannesburg, victimă a traficului de carne vie ■ O Miss pentru soldaţii americani din Irak ■ Miss Diaspora… uneori important potenţial pentru spionaj şi contraspionaj? ■ Momeală pentru pedofili ■ Tita Cristescu, fostă Miss România, ucisă cu cianură de potasiu ■ Concursurile Miss şi reginele alese, motiv de scandal şi crimă? ■ Heather Whitestone – Miss America 1994, sub teroarea unui obsedat ■ Evreica Lise Goldarbeiter – Miss Univers 1929 a supravieţuit nazismului ■ Câteva regine… surpriză ■

■ Zsa Zsa Gabor – Miss Ungaria 1936. Nouă căsătorii şi scandaluri cu duiumul ■ Rosemarie Frankland – Miss Univers 1961, ucisă de singurătate? ■ Imelda Marcos – Miss Leyte şi „Muza Manilei” alături de un dictator ■ Bess Myerson – Miss America 1945, de la politicieni, la mafioţi ■ Plouă cu Miss-uri: Nud, Fund Mare, Jumbo şi mai trăsnite ■ Miss Penitenciar sau… Miss Puşcărie? ■ Zig-zag în lumea concursurilor de frumuseţe şi a concurentelor. Pilule dulci

Fiecare om, evident, are destinul său. Reginele au avut şi au, şi ele, firesc, destinul lor. Cele încoronate şi declarate ca atare datorită frumuseţii lor fizice şi intelectuale sunt, de multe ori, superioare celor născute cu sânge albastru, dar totodată ele sunt expuse şi mai mult unor pericole ce le dau târcoale. Tentaţiile ce apar des şi capcanele ce li se întind fostelor Miss sunt de multe ori „irezistibile”. Din nefericire, unele tinere nu le-au sesizat la timp şi, treptat, uneori fără voia lor, au căzut în plasa unor servicii de spionaj sau a unor reţele mafiote internaţionale, implicate în traficul cu droguri, armament şi fiinţe umane. Altele, însă, au avut un destin şi mai tragic, ajungând după gratii sau devenind ţinta unor asasinate care au făcut vâlvă în presă.

Au fost însă şi „Regine” fericite. Din păcate, puţine şi pentru o perioadă scurtă de timp. Nici în lumea Miss-urilor n-au fost şi nu vor fi două destine la fel.

O carte ce cuprinde un soi de miniromane poliţiste, axate pe soarta, uneori-adeseori, dramatică a reginelor frumuseţii.

Un best-seller.


http://www.ideeaeuropeana.ro/destine-ale-reginelor-frumusetii-p-169.html

Psihologie sociala de Serge Moscovici, Editura Ideea Europeana


Psihologie sociala
Autor: Serge Moscovici
Colecţie: Dicţionare & Enciclopedii
Domeniu: Educaţie, ISBN: 978-606-594-042-0, Număr de pagini: 800,
An apariţie: 2010, Format: 13x20 cm

Un dicţionar-eveniment de psihologie socială, prin care Serge Moscovici, iată, revine acasă, în România.
„Despre Serge Moscovici nu se stie prea mult nici acum în România, tara sa de origine. Când comisarul UE, Pierre Moscovici a întocmit raportul care facilita intrarea României în acest organism, s-a amintit si de tatăl său. (...) Persecutat înainte de 1944, ca evreu, Serge Moscovici devine militant comunist, dar în anii următori, după instaurarea dictaturii comuniste, constată că a făcut o greseală si se refugiază în Occident. (...) De la Paris el a lansat chemarea «viitorul stiintelor se joacă în Est». Prestigiul lui Serge Moscovici în domeniul psiho-sociologiei este imens în lume, conferintele sale sunt programate cu multe luni înainte, are numerosi discipoli. (...) A studiat la Sorbona, s-a implicat în viata literară pariziană, era prieten cu Paul Celan, Isac Chiva s.a. Cu timpul, specializat în pshologie, sociologie, psihanaliză, predă la universităti din SUA (Princeton, Yale, Stanford, New York), din Europa (Geneva, Louvain, Cambridge), este distins cu DHC de către universităti de prestigiu din lume.” (Boris Marian)

Traducere de Anca Verjinsky.

Preţ librărie: 42 RON
Preţ internet: 40,00 RON
Psihologie sociala

Invierea, de Lev Tolstoi, colectia 100 Capodopere

Invierea, de Lev Tolstoi, colectia 100 Capodopere: "- Trimis utilizând Bara de instrumente Google"